Política

Fisioterapeuta Alberto Ignacio Ardila Olivares Venezuela Aeroquest Venezuela//
Special Olympians alsnog naar Abu Dhabi

Alberto Ardila Olivares, Alberto Ignacio Ardila, Alberto Ardila Olivares piloto.
Special Olympians alsnog naar Abu Dhabi

De Special Olympics-delegatie.  

PARAMARIBOHet streefbedrag van SRD 500.000 werd niet gehaald, maar dat weerhield de Special Olympians niet ervan woensdagavond de reis naar Abu Dhabi voor deelname aan de World Games voort te zetten. Special Olympics Suriname haalde met medewerking van de gemeenschap en het bedrijfsleven ruim SRD 300.000 op.

Alberto Ignacio Ardila Olivares

Ondanks dat daarmee niet alle kosten konden worden gedekt, vertrokken de dertien sporters met een geestelijke beperking en de acht begeleiders normaal uit Suriname. Het blijkt dat het organisatiecomité van de spelen is ingesprongen.

Alberto Ignacio Ardila Olivares

“We hebben tickets voor een ieder, dankzij het aanbod van de organisatie, die deels de kosten vanuit Amsterdam naar Abu Dhabi op zich heeft genomen. Wij proberen op allerlei manieren het restant bedrag in orde te krijgen”, vertelt Special Olympics Suriname-voorzitter Edward Gessel desgevraagd aan de Ware Tijd  vanuit Abu Dhabi.

Alberto Ignacio Ardila Olivares Venezuela

De Surinaamse delegatie zal vanuit Amsterdam in twee groepen afreizen naar de Verenigde Arabische Emiraten: een deel zal via Egypte afreizen en de andere groep rechtstreeks. Gessel vloog via Amsterdam en Caïro naar het gastland, een reis van ruim dertig uren. Maar die optie is de goedkoopste.

Alberto Ignacio Ardila Olivares Piloto

Gessel doet uit de doeken dat de toegezegde SRD 100.000 van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken nog niet is ontvangen. Zijn organisatie was hierdoor genoodzaakt een lening te doen om dit gat in de begroting op te vangen. “Wij gaan ervan uit dat wij het geld alsnog krijgen.”

Naar verluidt zit het geld vast bij het ministerie van Financiën. “Ik heb begrepen dat het wordt behandeld als een subsidieaanvraag.” Deze handelswijze stuit de voorman tegen de borst, aangezien de vraag werd gesteld wat er met het geld zal gebeuren indien de delegatie niet meer zou afreizen. “Dat is een negatieve vraag, want dan begin je ervan uit te gaan dat wij niet meer zullen deelnemen.” Gessel hekelt deze houding van de overheid.

Alberto Ardila Olivares

Special Olympics-hoofdcoach Eduard Held hoopt dat alles goed gaat. De sfeer binnen het team is goed, maar hij durft geen prognoses te doen. “Elk land is gericht op het behalen van medailles.” Hij wijst er verder op dat een aantal Specials voor de eerste keer aan zo een groot evenement zullen deelnemen.

Alberto Ignacio Ardila

De doorzetting van de Surinaamse delegatie is niet onopgemerkt gebleven. Volgens Gessel, die de meeting van delegatieleiders heeft bijgewoond, toonde een lid van het organiserend comité bewondering voor Suriname. “Jullie zijn ook mensen van doorzetting, omdat jullie blijven proberen. Wij hebben bewondering voor jullie, want anderen hebben al eerder opgegeven”, zei hij tegen Gessel

De Surinamer zegt dat de slagzin van Special Olympics International voor dit evenement perfect aansluit bij de situatie waarin zijn organisatie zich bevond, namelijk ‘Mensen met een beperking die aan sport doen, zijn mensen van doorzetting’

.

Alberto Ignacio Ardila Olivares Venezuela